Klientams
Produktai

Procesas    

Kavos ruošimas

Pupelių rūšys

 

Renkantis kavos pupeles, kaip ir vyną, reikia pasikliauti savo gomuriu. Taip yra dėl to, kad kavos pupelės yra skirtingų skonio savybių, kurios priklauso nuo vietos pasaulyje, kuriose jos buvo auginamos.


Aukštis, temperatūra ir dirva, net derliaus nuėmimas, svarbu viskas. O kavos pupeles skrudinant joms suteikiama dar daugiau skonio niuansų ir išryškinamas skonis.


Kai kalbama apie kavą jūsų puodelyje, svarbiausia žinoti dvi pupelių rūšis: arabiką ir „Robustą“.

„Arabica“

 

Kavos šampanas, arabikos pupelės išsiskiria įspūdingu sodriu aromatu, o jų skonis – švelnus ir sodrus.

„Robusta“

 

Kavos kofeino karalienė, pupelių rūšis „Robusta“, turi beveik dukart daugiau šios stimuliuojančios medžiagos nei arabikos pupelės. Dėl to ši kava išsiskiria stipriu, šiek tiek karčiu skoniu.

Kopi Luwak

 

Išskirtiniams gurmaniškiems pojūčiams siūlome išbandyti didžiai vertinamas pupeles, gaunamos iš indonezinio palminio musango išmatų. Šis į mangustą panašus gyvūnas maitinasi kavos uogomis ir tuštindamasis pašalina pupeles iš virškinamojo trakto. Virškinimo proceso metu pupelėms suteikiamas išskirtinis skonis.

Pupelių aromatai

Yra rimta priežastis, kodėl mums taip patinka šviežiai maltų kavos pupelių kvapas. Taip yra dėl to, kad pupelėse yra apie 800 lakiųjų aromatinių ir skonio medžiagų. Tik pagalvokite: prieskoniai, žolelės, daržovės, gėlės ir vaisiai.


Ruošiant kavą svarbiausia atskleisti šį kiekvienoje pupelėje pasislėpusį lobį. Sumalus pupeles vandeniu galima išgauti daugiau šių subtilių savybių. Būtent dėl jų kava puodelyje tokia skani ir taip kvepia.

15 minučių taisyklė

 

Po 15 minučių malta kava praranda apie 60 % savo aromato.

Dėl šios priežasties rekomenduojama:
• Kavos pupeles laikykite saugodami jas nuo oro, šviesos ir drėgmės
• Suvartokite jas per 6–8 savaites po skrudinimo
• Visada kavą malkite tiesiog prieš pat ruošimą