Klientams
Produktai

DUK

dažniausiai užduodami klausimai 

 

Bendrasis aprašymas

Kas yra espresas?
Puodelis espreso (espresso)

Gurkšnelis sodrios ir intensyvaus skonio juodos kavos, kuri ruošiama kavos virinimo aparatu su siurbliu, leidžiančiu karštą vandenį dideliu spaudimu (9 bar) per smulkiai maltą kavą. Pavadinimas kildinamas iš lotyniško „expressus“, kuris reiškia „išsunktas“ arba „išspaustas“.

 

Rodyti visus kavos virimo aparatus, kuriais galima ruošti espresą

Kas yra kapučino kava?
Puodelis kapučino (cappuccino)

Gurkšnelis espreso su šiltu pienu ir stora pieno puta, kuri uždedama šaukštu, kad išsilaikytų šiluma. Espreso, šilto pieno santykis ir pieno putos santykis paprastai yra 1/3 espreso: 1/3 šilto pieno: 1/3 pieno putos.

Italijoje kapučino kavos po 10 val. ryto niekas jokiu būdu negeria. Tikima, kad ši nepaprasta kava stebuklingai veikia virškinimą, tačiau tik tada, jei geriama per pusryčius.

 

Rodyti visus kavos virimo aparatus, kuriais galima ruošti kapučino kavą

Kuo skiriasi filtruota kava ir espresas?
Kuo skiriasi filtruota kava ir espresas?

Filtruota ir espreso kavos yra skirtingai ruošiamos, todėl joms naudojamos skirtingos pupelių rūšys. Filtruota kava paprastai yra ruošiama iš arabikos pupelių naudojant kavavires su filtrų maišeliais. Tuo tarpu espresas ruošiamas espreso virimo aparatu naudojant mišinį: apie 60–70 % arabikos ir 30–40 % „Robusta“ kavos pupelių. Jei kalbėtume apie skrudinimą, filtruota kava skrudinama tik šiek tiek arba vidutiniškai, kad būtų sustiprintas skonis ir sklistų subtilūs aromatai. O espresui stiprus ir intensyvus skrudinimas suteikia šokolado skonio atspalvių bei sumažina rūgštingumą.

 

Rodyti visus kavos virimo aparatus, kuriais galima ruošti filtruotą kavą ir espresą

Baristo įgūdžiai
Kaip rankiniu būdu suplakti pieno putą
Kaip paruošti nepriekaištingą espresą
Puodelis espreso (espresso)

Idealiai espresas ruošiamas 20–30 sekundžių rankiniu būdu sureguliavus slėgį iki 9 bar. Taip užtikrinama, kad būtų išgautos gerosios skonio savybės ir riebalai, dėl kurių susidaro putelė. Visada naudokite tik tyrą vandenį, taip užtikrinamas nepriekaištingas skonis.

 

Rodyti visus kavos virimo aparatus, kuriais galima ruošti espresą

Kaip meniškai suformuoti latės putą
Kaip sukurti „Cioko“ piešinius ant putos
Specialieji gėrimai
Kaip paruošti prancūzišką kavą?
Prancūziška kava
  • Prancūziško skonio kava.

    INGREDIENTAI
    • 1 espresas
    • 5 ml Frapin konjako
    • 2 mg vanilės
    • 1 mg cinamono
    • Mėlynųjų kalnų maltos kavos

    • Paruoškite espresą
    • Įpilkite konjako, įdėkite vanilės ir cinamono
    • Sumaišykite ir gerkite!

    PATARIMAS! Šiam išskirtinio skonio gėrimui puikiai tiks Jamaikoje esančių Mėlynųjų kalnų kava.
 
Kaip paruošti „Anne Bonny“?
„Anne Bonny“

Kokteilis, kuris pavadintas pagal garsųjį XVIII a. piratą, tikrai jus nudžiugins.

 

INGREDIENTAI

• 1 espresas

• 30 ml „Rhum Vieux“ romo

• 20 ml „Galliano“ likerio

• 1 arbatinis šaukštelis cukranendrių cukraus

• 20 ml šviežios grietinėlės

 

• Visus sudedamąsias dalis sumaišykite (išskyrus grietinėlę) kartu stiklinėje

• Per pašildyto šaukšto nugarėlę lėtai pilkite grietinėlę (šaukštą atremkite į stiklinės šoną, kad grietinėlė

susikauptų viršuje)

• Kad grietinėlė susikauptų viršuje, gali tekti šiek tiek pasipraktikuoti

 

PATARIMAS! Šiek tiek pašlakstykite XO išlaikymo „AOC Martinique Rhum Agricole“ romo, kuris gaminamas iš natūralių cukranendrių sulčių.

 

Rodyti visus kavos virimo aparatus, kuriais galima ruošti espresą

Kaip paruošti Vienos kapučiną?
Specialus Vienos kapučino gėrimas

Specialus vietinių Alpių gyventojų gėrimas su plakta grietinėle, kuri kyla aukštyn kaip didingieji dolomitai.

INGREDIENTAI
• 1 espresas
• 25 ml šviežios grietinėlės
• 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
• Kakavos miltelių

• Švelniai plakite grietinėlę, kol ji taps standi
• Įpilkite cukraus ir švelniai pamaišykite kremą iš viršaus į apačią
• Supilkite kremą į puodelį, tada supilkite espresą
• Ant viršaus pabarstykite kakavos

PATARIMAS! Geriausia rinktis kokybišką arabikos kavą iš centrinės Amerikos, gali būti vienos rūšies arba mišinys.

 

Rodyti visus kavos virimo aparatus, kuriais galima ruošti espresą