Klientams
Produktai

Biskvito ir trapaus obuolių pyrago desertas

Biskvito ingredientai

5 kiaušiniai
125 gramai cukraus
125 gramai miltų

Trapaus obuolių pyrago ingredientai

100 gramų avižinių dribsnių
125 gramai miltų
115 gramų šalto sviesto
100 gramų cukraus
1 žiupsnelis cinamono miltelių
1  žiupsnelis malto kardamono
1  žiupsnelis maltų anyžių
4 obuoliai
4 šaukštai rudojo cukraus
cukraus pudra

Viršaus ingredientai

Paketas mažų sausainių (vaflių)
0,5 litro grietinės
100 gramų cukraus

Biskvito gaminimo eiga

Naudodami virtuvinio kombaino plakiklį maksimaliu greičiu, gerai išplakite cukrų ir kiaušinį.
Kai ant jo galite nupiešti 8 ir skaičius išlieka, suplakta masė paruošta.Išsijokite miltus ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį (neplakdami)
Supilkite tešlą į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite 30 minučių. Patikrinkite ar iškepė -  labai švelniai  pirštu paspauskite biskvitą ir jei jis pakyla atgal, jis yra iškepęs.
Patieskite audinį ant stalo ir užberkite ant jo cukraus (kad nepriliptu biskvitas), padėkite biskvitą ir palikite kol atvės.

Obuolių trupinių pagaminimo eiga

Pasverkite visus ingredientus ir supjaustykite šaltą sviestą į mažus kubelius.
Sumaišykite ingredientus dideliame dubenyje: miltus, dribsnius, cukrų ir sviesto kubelius.
Pagardinkite mišinį cinamonu ir maltais anyžiais, bei kardamono milteliais.
Nusiplaukite  rankas ir  minkykite visus ingredientus, kol gausite trapią tešlą.
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C, nulupkite obuolius ir supjaustykite į mažus gabalėlius.
Paimkite kepimo formą ir pripildykite ją obuolių gabalėliais.
Užberkite rudo cukrų ant obuolių ir išmaišykite.
Paskirstykite trapią tešlą ant  kepimo formoje esančių obuolių.
Kepkite tai karštoje orkaitėje ir paskui palikite atvėsti  25 - 30 min.

Deserto gaminimas

Perpjaukite biskvitą į 3 lygias dalis („diskus“).
Virtuvinio kombaino plakikliu išplakite grietinėlę ir cukrų maksimaliu greičiu.
Ant pirmosios biskvito dalies uždėkite obuolių trupinių pyrago masę ir plakto kremo naudodami konditerinį maišelį.
Uždėkite antrąją biskvito dalį ir pakartokite tuos pačius žingsnius, bei uždėkite trečiąją biskvito dalį.
Pakartokite  žingsnius dar kartą ir gerai padenkite gautą desertą plakta grietinėle, sausainiais, šokolado trupinėliais, obuoliais ir cukraus pudra.