Klientams
Produktai

Duona su alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais ir raudonaisiais svogūnais

Tešlos ingredientai

800 gramai miltų
1 pakelis sausų mielių
½ litro šilto vandens
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 kiaušinis
3 šaukštai alyvų aliejaus

Ingredientai papuošimui raudonaisiais svogūnais

3 riekelės raudonųjų svogūnų
2 skiltelės česnako.
Alyvų aliejus
Rupi jūros druska ir šviežiai sumalti pipirai
150 gramų saulėje džiovintų pomidorų
50 gramų žalių alyvuogių
50 gramų juodų alyvuogių

Šiame recepte duona gaminama su alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais ir raudonojo svogūno griežinėliais. Galite pakeisti raudonąjį svogūną  porais ir pipirais.
Skanu su sriuba arba tiesiog kaip užkandis.

Gaminimo eiga

Sudėkite visus tešlos ingredientus į virtuvinio kombaino dubenį.
Minkykite su tešlos kabliu minkštą tešlą 7 minutes naudodami 3  greitį.
Mažiausiai valandai palikite tešlą kilti aliejumi išteptame dubenyje uždengę drėgnu rankšluosčiu.

Kai tešla pakilo, trumpai minkykite ją rankomis ir suformuokite didelį kepalą, kuris tilptų į jūsų kepimo formą.
Nulupkite raudonąjį svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite česnaką ir gražiai supjaustykite.
Sudėkite česnaką į truputį aliejaus ir patepkite šiuo mišiniu duoną.
Sudėkite svogūno žiedus vienas po kito į papuošimo raštą.
Uždėkite saulėje džiovintus pomidorus ir alyvuoges ant duonos centre.
Palikite 30 minučių po drėgnu rankšluosčiu.
Po to kepkite duoną 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje iš anksto įkaitintoje orkaitėje.