Klientams
Produktai

Sūrio pyragas su uogomis

Pagrindo ingredientai

250 gramų sausainių (geriausiai tinka imbieriniai sausainiai)
100 g tirpinto sviesto

Ingredientai sūrio įdarui

500 g maskarponės sūrio
75 gramų cukraus
4 mirkyti želatinos lapai
pusės citrinos sultys
2 decilitrai grietinės
100 gramų braškių
50 gramų mėlynių
50 gramų bruknių
pora vyšnių

Gaminimo eiga

Uždėkite kombaino priedą  skirta smulkinti, tarkuoti ir kt. į tam skirtą vietą.
Įdėkite kapojimo peilį į šį indą ir sutrinkite sausainius.
Ištirpinkite sviestą puode ir sumaišykite susmulkintus sausainius su sviestu.
Įdėkite popierių kepimui į 20 cm dydžio formą.
Po to sudėkite pagrindą iš sausainių mišinio.
Ištirpinkite mirkytus želatinos lapus 4 šaukštuose karšto vandens.
Nuimkite kombaino priedą ir plakite kremą metaliniame dubenyje didžiausiu greičiu naudodami plakiklį.
Išimkite kremą iš dubenio ir sudėkite į kitą dubenį.
Švariai išvalykite dubenį ir pakeiskite plaktuvą muštuvu.

Išplakite maskarponės sūrį su cukrumi ir vienos citrinos sultimis.
Sumaišykite grietinę  ir ištirpusią želatiną ir trumpai maišykite iki vientisos masės.
Tuoj pat pripildykite „Springform“ formą maskarponės sūrio mišinio ir mažiausiai 3 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Nuplaukite visas uogas, supjaustykite braškes į ketvirčius.
Atsargiai išimkite sūrio pyragą ir papuoškite jo viršų vaisiais ar uogomis.