Klientams
Produktai
Philips recipe for macaroons

Macaroons sausainiai

Macaroons

Macaroons'ų ingredientai

300 g migdolų miltelių
300 g cukraus pudros
Baltymai iš 4 šviežių kiaušinių
Baltymai iš 3 vienos dienos kiaušinių
320 gramų cukraus
75 ml vandens

Ingredientai Macaroons'ų kremui

150 gr balto sūrio
1 vanilės ankštis
50 gr cukraus
2 lapeliai želatinos (mirkytos)
4 šaukštai vandens
200 ml plaktos grietinėlės

Kremo įdaras

4 braškės (raudona)
12 mandarino skiltelių (oranžinė)
1 riekelė ananaso (geltona)
keletas mėtų lapelių (žalia)
Raudoni, geltoni ir žali dažai

Maisto ruošimo termometras

Macaroons sausainių gaminimo eiga

Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki  165 ° C. Sumaišykite maltus migdolus ir cukraus pudrą bei kelis kartus persijokite per tankų sietelį. Sumaišykite su 4 kiaušinių baltymais ir plakite, kol gausite tirštą mišinį ir tešlą dubenyje.
Užvirkite cukrų ir vandenį puode iki 119 ° C naudodami tikslų termometrą!

Tuo tarpu suplakite kitus tris baltymus virtuviniu kombainu pasirinkę 3 greitį bei supilkite cukraus sirupą. Šį mišinį plakite  5 greičiu keletą minučių, kol atvės.
Atsargiai šaukštu išmaišykite gautą mišinį su anksčiau paruoštu migdolų  ir cukraus mišiniu, kol minkšta masė pasidarys kieta.
Padalinkite šią masę į septynias lygias dalis ir įdėkite į kiekvieną iš jų atitinkamus dažus:
Raudona: 3 lašai raudonų, Oranžiniai: 1 raudona 2  lašai geltonų, Geltona: 3 lašai geltonų, Žalia: 3 lašai žalių

Užpildykite konditerinį maišelį su nedantytu antgaliu iki pusės. Spauskite mišinį ratais ant kepimo formos, pagaminkite jų keturių spalvų.
Leiskite Macaroons'ams džiūti 1 valandą. Ant jų turi susidaryti sausas plonas sluoksnis.
Sumažinkite temperatūrą iki 140 ° C ir kepkite Macaroons'us 10 minučių. Palikite orkaitę šiek tiek atvirą, kad pasišalintų drėgmė. Taip galima išvengti įtrūkimų.

Įdaro pagaminimo eiga

Pamerkite želatiną į truputį vandens
Perpjaukite vanilės ankštį ir išimkite iš jos sėklas.
Išplakite kremą su cukrumi ir vanilės sėklomis iki jogurto konsistencijos naudodami plakiklį maksimaliu greičiu.
Pakeiskite muštuvą kombaine ir pridėkite balto sūrio ir po to želatinos, ištirpintos 4 šaukštuose vandens.
Sudėkite šį mišinį į konditerinį maišelį ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas.
Supjaustykite vaisius labai mažais gabalėliais.
Nukirpkite konditerinio maišelio galiuką ir pripildykite makaronus kreminiu sūrio įdaru su šviežiais vaisiais.