Klientams
Produktai

Pica su Parmos kumpiu, mocarela ir šviežiomis figomis

Tešlos ingredientai

200 g rupių miltų
500 g miltų
375 ml drungno vandens
4 šaukštai džiovintų mielių
2 šaukštai pieno
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas druskos

Ingredientai pomidorų padažui

3 dekalitrai trintų pomidorų
1 šaukštas medaus
1 šaukštas balzaminio acto
kajeno pipirai

Ingredientai įdarui

5 riekelės Parmos kumpio plonomis juostelėmis
2 šviežios figos
100 g mocarelos
50 g parmezano sūrio
100 g rukolos salotų
20 g kedro riešutai
Šviežias bazilikas (maži lapeliai)

Laikykite šį receptą rekomendaciniu; jūs galite pakeisti kumpį lašiša arba jautiena. Taip pat galite naudoti kitas daržoves ir pagaminti nuosavus patiekalo variantus.

Gaminimo eiga

Įdėkite tešlos kablį į kombainą ir pasverkite ingredientus.
Sudėkite rupius miltus, miltus, mieles ir drungną vandenį į dubenį maišymui.
Leiskite virtuviniam kombainui sumaišyti visus ingredientus į minkštą tešlą.
5 minutes minkoma 3 greičiu.
Po 5 minučių pridėkite  pieną, aliejų ir druską ir minkykite dar 5 minutes 3 greičiu.
Tuo metu ištepkite didelį dubenį alyvuogių aliejumi.
Suminkykite picos tešlą į didelį kamuolį ir įdėkite į dubenį.
Uždėkite drėgną rankšluostį virš dubens ir leiskite picos tešlai kilti apie 2 valandas kambario temperatūroje.
Paimkite pomidorų padažo ingredientus ir pagaminkite pomidorų padažą.
Suformuokite tešlą į 30 cm skersmens apskritimą ir kraštus padarykite šiek tiek storesnius.
Paskleiskite ant tešlos pomidorų padažą naudodami šaukšto apatinę dalį.
Ant picos viršaus uždėkite Parmos kumpį, pomidorą, supjaustytą mocarelą, parmezano sūrį.
Iš anksto kaitinkite orkaitę 30 minučių 250 laipsnių temperatūroje, kad ji būtų karšta.
Jeigu naudojate grilio komplektą, taip pat nustatykite jį maksimaliai temperatūrai (kepdami jį išjunkite).
Kepkite 15 minučių  250 laipsnių temperatūroje ir apsukite picą po septynių minučių, taip, kad priekinė pusė būtų orkaitės viduje.
Apibarstykite iškeptą picą kedro riešutais, rukola, baziliku ir šviežiomis figomis.