Geriausias sprendimas kasdienei jūsų šypsenos priežiūrai

Kasdienė burnos priežiūra


Kiekvienas žino, kad dantų valymas – svarbi kasdienio asmens higienos ritualo dalis. Bet ar dažnai susimąstome kaip, kada ir kodėl tai reikia daryti? Skirkite kelias akimirkas susipažinimui su tinkamiausios kasdienės burnos priežiūros žingsniais, kuriuos darydami galėsite džiautis nepriekaištinga šypsena ir sveika burna.

Svarbiausia – dantų apnašos

 

Dienai bėgant ant datų kaupiasi apnašos – plonas bakterijų sluoksnis, vadinamas bioplėvele. Šiame sluoksnyje tarpstančios bakterijos ardo emalį, sukelia ėduonį, blogą burnos kvapą ir dantenų ligas. Burnoje vyksta nuolatinė kova: valant dantis bakterijų plėvelė pašalinama, o valgant – atkuriama. Norėdami apsaugoti dantis, privalome kasdien laikytis tinkamos burnos priežiūros tvarkos.

elektrinis dantų šepetėlis

Ryte


1. Valyti liežuvį

 

Miegant burnoje išsiskiria mažiau seilių, todėl ant liežuvio paviršiaus nesunkiai prisitvirtina kvapą skleidžiančios bakterijos. 

 

Kad burnos kvapas ryte taptų gaivus, nuvalykite liežuvį specialiu liežuviui skirtu šepetėliu bei purškikliu.


2. Valyti dantis

 

Dantis rekomenduojame valyti prieš pusryčius. Daugybė maisto produktų, kuriuos paprastai valgome iš ryto, pvz. jogurtas, apelsinų sultys ir kava, yra rūgštiniai, todėl suminkština emalį, kuris toks išlieka iki 45 min. Todėl dantų valymas po valgio gali būti žalingas. Jei turime įprotį dantis valytis po pusryčių, rekomenduojame išlaukti minėtą laikotarpį ir tik tada išsivalyti dantis.


3. Skalauti

 

Pavalgius, maisto likučius ir bakterijas pašalinkite naudodami vandenį. Jei naudojate burnos skalavimo skystį atkreipkite dėmesį, jog dauguma šių priemonių yra rūgštinės, todėl gali suminkštinti emalį, o tai reiškia, kad po burnos skalavimo skysčio, šepetėlio naudoti jau neberekomenduojame.

Elektrinis liežuvio valiklis

Vakare


1. Valyti tarpdančius

 

Tarpdančiai sudaro net 40 % dantų paviršiaus, tad jei jų neprižiūrite, valote tik 60 % dantų. Tardančių valymas padeda gerinti dantenų sveikatą ir užtikrinti gaivų burnos kvapą, todėl tai – svarbus kasdienės dantų priežiūros žingsnis.

 

Tarpdančius geriausia valyti pirmiausia, kad pašalinus iš jų apnašas, dantų pastoje esantis fluoras geriau prisitvirtintų prie emalio.


2. Valyti dantis

 

Miegant burnoje išsiskiria mažiau seilių, padedančių apsaugoti dantis nuo rūgščių poveikio. Taigi, ruošdamiesi nakties poilsiui, kruopščiai išsivalykite dantis šepetėliu. 

 

Baigus valyti, burnos skalauti nereikia: ant dantų paviršiaus likę dantų pastos likučiai ilgiau saugos dantis nuo bakterijų.


Laikykitės šios kasdienės burnos priežiūros tvarkos ir jūsų reguliarūs vizitai pas odontologą taps tik profilaktine dantų patikra. Jei paskaitę šias rekomendacijas supratote, kad dantis prižiūrite teisingai, linkime tai daryti ir toliau!

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Mūsų svetainę geriausiai galima peržiūrėti naudojant naujausią „Microsoft Edge“, „Google Chrome“ ar „Firefox“ versiją.