HD9950/00
HD9951/00
Siekiant geriausių rezultatų naudojant „Airfryer“, rekomenduojame naudoti orkaitėse skirtus gaminti produktus. Orkaitėse paruošti gaminti produktai tampa auksinės rudos spalvos ir traškūs, kai yra ruošiami su „Airfryer“. Jei naudodami „Airfryer“ ruošite gaminius, kurie skirti gaminimui gruzdintuvėse su riebalais, paruošti patiekalai dažnai liks blyškūs ir ne tokie traškūs. Jei naudojate orkaitėje gaminti skirtus produktus, bet jie nesigavo traškūs ir skrudinti, patikrinkite toliau nurodytus dalykus. Produktų kiekis: produktus į krepšelį dėkite mažesnėmis porcijomis. Ant krepšelio dugno dėkite tik vieną sluoksnį. Mažesnės porcijos tolygiau iškepa. Nustatyta temperatūra: dauguma užkandžių yra ruošiami esant 200 °C. Tai netaikoma tik ruošiant užkandžius iš tešlos. Iš tešlos ruošiami užkandžiai kepami nustačius 180 °C temperatūrą. Ruošimo laikas: jei prieš sudėdami užkandžius į „Airfryer“ jos nepakaitinote, nustatydami kepimo laiką nepamirškite pridėti papildomų 3 minučių. Pastaba: dauguma užkandžių paruošiami per tokį patį laiką, kuris nurodomas kepant orkaitėje. Gaminimo laikas gaminant gruzdintuvėse su riebalais yra trumpesnis, todėl produktai gali būti ne visai iškepę, jei vadovaujamasi kepimo laiku, kuris nurodytas toms gruzdintuvėms. Daugumai užkandžių paruošti užtenka 6–10 minučių. Patarimas: jei ruošiant maltinukus arba užkandžius su „Airfryer“ jie susprogsta, nustatykite trumpesnį gaminimo laiką. Jei užkandžiai vis tiek būni blyškūs ir netraškūs, rekomenduojame kreiptis į savo šalies „Philips“ klientų aptarnavimo centrą.
Kitaip nei įprastose gruzdintuvėse, ruošiant maistą „Airfryer“ jums nereikia aliejaus. „Airfryer“ kepa maistą cirkuliuojančiu karštu oru. Šis procesas vyksta naudojant „Rapid Air“ technologiją. Pritaikius šią technologiją, keptame maiste yra iki 80 % mažiau riebalų, palyginti su gaminimu įprastoje gruzdintuvėje. Kai ruošiate namines gruzdintas bulvytes, riebalų jose gali būti vos 1,5 % Kepant nenaudojami riebalai, todėl ruošiant maistą su „Airfryer“ yra mažiau kvapų, nei kepant įprastose gruzdintuvėse.
Naudojant „Airfryer“ galima paruošti dvejų tipų šaldytas bulvytes: 1. orkaitėse gaminamas šaldytas bulvytes 2. įprastose gruzdintuvėse gaminamas šaldytas bulvytes. Patarimas: taip pat galite pabandyti paruošti ir kitokias šaldytas bulvytes. Pastaba. Atkreipkite dėmesį, kad šaldytos bulvytės būna skirtingos. Skirtingų gamintojų ir rūšių bulvytėms gali būti reikalingi skirtingi nustatymai. Vadove ir trumpojoje instrukcijoje pateikiamos gaminimo laiko rekomendacijos. Jei šaldytos bulvytės neiškepa taip, kaip tikėjotės, skaitykite DUK „Maistas nėra toks traškus, kaip norėjau. Ką daryti?“’’
Norint suteikti daugiau skonio ir traškumo „Airfryer“ gaminamiems maisto produktams, galima naudoti daugumą aliejų. Rekomenduojame naudoti įprastą aliejų, pavyzdžiui: Taip pat galima naudoti aliejų su prieskoniais arba, prieš naudodami aliejų, pamirkyti jame prieskonių. Tai lengviausias būdas pakeisti patiekalų skonį. Galima naudoti ir purškiamą sviestą. Pastaba: aliejų būtina naudoti tik ruošiant patiekalus iš produktų, kurie nebuvo prieš tai apdoroti, pvz., šviežiai skustos bulvės arba nemarinuotas viščiukas. Įpylus aliejaus susidaro traškus sluoksnis, kuris suteikia neapdorotiems produktams skonio.
Rekomenduojame palaukti, kol „Airfryer“ atvės ir tik tada padėti. Atvėsimą paspartinsite, jei iš prietaiso išimsite keptuvę. Išėmus keptuvę atvėsimo procesas trunka apie 30–45 min. Keptuvę galite atvėsinti pripildami į ją šalto vandens iš čiaupo.
Jei norite, kad nekiltų balti dūmai, atlikite šiuos veiksmus: 1. Išjunkite „Airfryer“. 2. Dėvėkite orkaitei skirtas pirštines, kad apsaugotumėte rankas. Ištraukite keptuvę ir išimkite krepšelį. Padėkite krepšelį ant lėkštės. Patarimas. Galite uždengti, kad karštis neišsisklaidytų. 3. Popieriniais rankšluosčiais sugerkite ant keptuvės dugno likusį aliejų. 4. Įdėkite krepšelį atgal į keptuvę ir įstatykite ją atgal į prietaisą. 5. Norėdami tęsti kepimo karštu oru procesą, nustatykite laikmačiu likusį maisto ruošimo minučių skaičių.
Į „Airfryer“ nepilamas aliejus, todėl prietaiso išorė nebus tokia riebaluota, kokia būna įprastų gruzdintuvių išorė. Įsitikinkite, kad jūsų „Airfryer“ atvėso! 1. Prietaiso išorę valykite drėgna šluoste. 2. Išplaukite prietaiso vidų karštu vandeniu ir švelnia kempine. 3. Jei reikia, prie kaitinimo elemento prikepusius maisto likučius galima pašalinti minkštu arba vidutinio kietumo šepetėliu. Svarbu. Nenaudokite plieninės vielos šepečių arba šepetėlių su kietais šereliais, nes taip galite pažeisti kaitinimo elemento dangą. 4. Kaitinimo elementą valykite minkštu arba vidutinio kietumo šepetėliu. 5. Baigę nusausinkite kaitinimo elementą popieriniais rankšluosčiais.
Jei norite išplauti „Airfryer“ krepšelį ir keptuvę, atlikite šiuos veiksmus: 1. Pripilkite į „Airfryer“ keptuvę karšto vandens ir įlašinkite indų ploviklio. 2. Įdėkite krepšelį į keptuvę ir palikite mirkti 10 minučių. 3. Nuplaukite juodas krepšelio sieneles nešiurkščia kempine arba šepetėliu. 4. Apverskite krepšelį. Nušveiskite krepšelio apačią šepetėliu arba šiurkščia kempinėle. 5. Išplaukite keptuvę naudodami nešiurkščią kempinę arba šepetėlį.
Norėdami rasti „Philips Airfryer“ priedų, krepšelių ir atsarginių dalių, įveskite modelio numerį:
Modelio numerio radimas Yra keletas būdų įvesti modelio numerį:
Kiekvienam gaminiui suteikiamas unikalus modelio numeris. Paprastai jis prasideda raidėmis, po kurių eina skaitmenų seka, pvz., GC6440, 37PFL7403D/10 arba SA1300/02.
Pažiūrėkite į dėžutę
Pažiūrėkite į produktą
Pažiūrėkite į vadovą
You are about to visit a Philips global content page
ContinueYou are about to visit the Philips USA website.
I understand