1
Jaunas kafijas garšas

Atraskite

kavos pasaulį

su „Saeco“ ir „Philips“

kavos aparatais

    Apple pie
    americano

     

    Sudedamosios dalys:

     

    • Kava Americano
    • Obuolių pyrago sirupas:

        - 1 stiklinė 100 % obuolių sulčių 

        - ½ stiklinės rudojo cukraus

        - 1 šaukštelis citrinų sulčių

        - 3–4 gvazdikėliai

        - ¼ šaukštelio muskato riešuto

        - žiupsnelis kardamono

        - ½ šaukštelio vanilės ekstrakto

    Gaminimas:

     

    Supilkite į puodą obuolių sultis ir cukrų. Virkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Tada dėkite prieskonius ir pilkite citrinų sultis. Virkite dar apie 5–10 minučių, sirupui atvėsus, jį nukoškite per smulkų sietelį. Išpilkite sirupą į mėgstamą puodelį ir paruoškite americano.

     

    Skanaus!

    Coconut matcha latte

     

    Sudedamosios dalys:

     

    • 1 ½ šaukštelio matcha miltelių
    • kokosų sirupas
    • 200 ml pieno (gali būti kokosų)
    • dviguba espresso

    Gaminimas:

     

    Į aukštą stiklinę įpilkite kokosų sirupą, paskui suputotą pieną ir viską kruopščiai sumaišykite su matcha. Pagaliau pilkite šviežiai pagamintą dvigubą espresso.

     

    Skanaus!

    Šokoladinė cappuccino su sūria karamele

     

    Sudedamosios dalys:

     

    • Sūriai karamelei paruošti reikės:

        - stiklinės smulkaus cukraus

        - ½ stiklinės 30 % riebumo grietinėlės

        - 80 g sviesto

        - ½ šaukštelio druskos

    • 4–5 kubelių juodojo šokolado
    • cappuccino kavos

    Gaminimas:

     

    1) Sūri karamelė: į prikaistuvio dugną berkite cukrų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol ištirps. Cukrui pradėjus tirpti, jį kartais pamaišykite. Kai cukrus visiškai ištirps ir įgys rudą spalvą, dėkite sviestą ir maišykite tol, kol sudedamosios dalys gerai susimaišys ir masė taps vientisa. Tada atsargiai pilkite grietinėlę ir dar maišykite, kol tekstūra pasidarys lygi, berkite druską ir toliau maišydami, viską kaitinkite apie minutę. Nuimkite nuo ugnies ir perpilkite į stiklainį ar kitą indą. Karamelinio užpilo yra daugiau, nei jo reikia kavai paruošti, todėl jį galite panaudoti gamindami kitus desertus.

    2) Kai sūri karamelė jau paruošta, kiek atvėsusi, bet vis dar skysta, galite pradėti tirpinti juodąjį šokoladą – tai galite daryti vandens vonelėje arba tiesiogiai puode, ant mažos ugnies. Ištirpintą šokoladą pilkite į puodelį, dėkite 2 šaukštelius karamelės (galima ir daugiau, jei mėgstate) ir tame pačiame puodelyje ruoškite cappuccino. Kavą galite papuošti karamele. Prieš gerdami visas sudedamąsias dalis gerai išmaišykite.

     

    Skanaus!

    Avietinė mocha

     

    Sudedamosios dalys:

     

    • 20 ml ištirpinto šokolado
    • 20 ml aviečių sirupo
    • latte macchiato

     

    Gaminimas:

     

    Į mėgstamo puodelio apačią dėkite šokoladą ir pilkite aviečių sirupą. Tada puodelį pritraukite prie kavos gaminimo aparato ir paruoškite latte macchiato. Kavą galite papuošti šokoladiniu užpilu arba ištirpintu šokoladu.

     

    Skanaus!

    Rožinė latte macchiato

     

    Sudedamosios dalys:

     

    • 200 ml pieno
    • 2 šaukštai džiovintų rožių žiedlapių
    • latte macchiato kava
    • 1 šaukštelis medaus (jei mėgstate)

    Gaminimas:

     

    1) Nedideliame puode pašildykite pieną ir džiovintus rožių žiedlapius, virkite apie 8–10 minučių. Tada išjunkite viryklę, puodą uždenkite dangteliu ir palikite pastovėti 10 minučių. Rožių žiedlapius nukoškite per sietelį.

    2) Įpilkite rožinį pieną į pieno bakelį ir paruoškite latte macchiato. Jei mėgstate saldžią kavą, galite įdėti šaukštelį medaus. Gėrimą papuošti galite 2–3 rožių žiedlapiais.

     

    Skanaus!

    Šalta medaus ir levandų kava

     

    Sudedamosios dalys:

     

    • dviguba espresso
    • 200 ml pieno
    • ½ šaukštelio džiovintų levandų
    • 1 šaukštelis medaus
    • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto
    • ledo kubeliai

    Gaminimas:

     

    1) Į nedidelį puodą supilkite pieną, džiovintas levandas, medų, vanilės ekstraktą ir viską kaitinkite iki 60°C. Pasiekus šią temperatūrą, virkite ant mažos ugnies apie 2–3 minutes. Tada išjunkite viryklę, puodą uždenkite dangteliu ir palikite pastovėti 10 minučių. Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą.

    2) Į aukštą stiklinę dėkite ledo kubelių tiek, kad šie užimtų ¾ stiklinės, tiesiai ant ledo kubelių ruoškite dvigubą espresso. Įpilkite levandų pieno, jį nukošdami per smulkų sietelį.

     

    Skanaus!

    Espresso su uogienėmis ir baltuoju šokoladu

     

    Sudedamosios dalys:

     

    • Espresso su daugiau ristretto
    • 1 šaukštelis slyvų uogienės
    • baltojo šokolado putėsiai:

        - 500 ml 30 % riebumo grietinėlės

        - 10 kubelių baltojo šokolado

    Gaminimas:

     

    1) Baltojo šokolado putėsių receptas: šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje kartu su 100 ml plakamos grietinėlės, kaitinkite tol, kol ištirps, tada maišykite, kol visos sudedamosios dalys susimaišys. Palikite atvėsti.

    Tuo metu plaktuvu suplakite likusią grietinėlę (400 ml) iki standumo. Dėkite po šauktą į atvėsusį baltąjį šokoladą ir kruopščiai išmaišykite.

    2) Į puodelį ar nedidelę stiklinę dėkite slyvų uogienę (svarbu, kad ši būtų sutrinta į vientisą, lygią masę). Ant uogienės supilkite baltojo šokolado putėsius ir paruoškite espresso su daugiau ristretto..

     

    Skanaus!

    Mūsų svetainę geriausiai galima peržiūrėti naudojant naujausią „Microsoft Edge“, „Google Chrome“ ar „Firefox“ versiją.