Puodelis kavos

Kava

 

110 ml filtruotos kavos

 

Tai didelis kavos kiekis, kuris ruošiamas pilant užvirtą vandenį ant maltos kavos, esančios kavos filtre. Ją galima ruošti patiems arba kavavirėje su filtrų maišeliais. Kadangi ši kava neruošiama naudojant didelį slėgį, jos viršuje nesusidaro putelė, tačiau ji yra švelnesnio skonio nei espresas.

 

Vokietijoje tradicinė filtruota kava patiekiama 125 ml puodeliuose, o amerikietiškame puodelyje telpa apie 250 ml (apie 9 oz). Pieno pilama pasirinktinai ir paprastai naudojamas paprastas neplaktas pienas. Cukraus ar saldiklio dedama pagal skonį; vis dėlto Brazilijos gyventojai mėgsta saldžiausią kavą. Pagal naujausias tendencijas į filtruotą kavą dedama žole šeriamų gyvulių sviesto, kuris turėtų padėti jums laikytis dietos ir suteikti energijos.

 

Filtruota kava pastaruoju metu tarsi išgyvena renesansą ir tampa vis populiaresnė Europoje. Ji kartais ruošiama šalta arba lašinant per filtrą. Pastaroji ruošiama tokiu pat būdu, bet naudojamas mažiau pralaidus filtras, todėl filtruota kava tampa itin švelnaus skonio.

 

Kofeino kiekis filtruotoje kavoje priklauso nuo įvairių dalykų: virimo laiko, vandens temperatūros, sustojimo laiko, kavos rupumo, skrudinimo laiko, pupelių kokybės ir rūšies. Apskritai galima sakyti, kad filtruotos kavos mililitre kofeino yra mažiau esprese. Tačiau kadangi vidutinis filtruotos kavos puodelis yra kur kas didesnis, vienoje porcijoje galite gauti apie 90 mg kofeino, tuo tarpu esprese vidutiniškai yra 40 mg. Taigi viename filtruotos kavos puodelyje yra daugiau kofeino nei esprese.

 

Rasti aparatus, kuriais galima ruošti kavą

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Mūsų svetainę geriausiai galima peržiūrėti naudojant naujausią „Microsoft Edge“, „Google Chrome“ ar „Firefox“ versiją.