1
Produktai

Citrinų rizotas su jūros gėrybėmis

Citrinų rizotas su jūros gėrybėmis

Porcijos 4

Produktai

  • 600 g jūros gėrybių mišinio
  • 1 citrinos
  • ½ a. šaukštelio druskos
  • 300 g Arborio ryžių
  • ½ stiklinės sauso balto vyno
  • 1 skiltelės česnako
  • ½ raudono svogūno
  • 30 g sviesto
  • 1 l sultinio

Eiga

  • Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti. Nuo citrinų smulkia tarka nutarkuok žievelę.
  • MENU mygtuku įjunk FRY režimą ir nustatyk 15 minučių.
  • MULTICOOKER puode ištirpink sviestą ir jame pakepink svogūnus, kol jie pasidarys aukso spalvos. Tai truks maždaug 5 minutes.
  • Tada sudėk susmulkintus česnakus ir ryžius. Juos taip pat pakepink, kol pasidaro persišviečiantys, visą laiką maišydamas. Tai truks maždaug 2-3 minutes.
  • MENU mygtuku nustatyk RISOTTO programą. Į ryžius įpilk vyno ir leisk jam išgaruoti.
  • Kai vynas išgaruoja, įpilk 1/3 sultinio ir pamaišyk. Uždenk dangtį.
  • Po 10 minučių įpilk dar vieną trečdalį sultinio, pamaišyk ir uždenk dangtį.
  • Po 10 minučių pakartok tą patį ir sudėk jūros gėrybes. Uždenk dangtį ir leisk šilti dar 15 minučių.
  • Prieš patiekdamas įmaišyk citrinų žieveles.
  • Pasibaigus programai prietaisą išjunk iš elektros tinklo.
Citrinų rizotas su jūros gėrybėmis