Kavos pupelės iš tikrųjų yra sėklos valgomų kavamedžio uogų viduje. Žalios pupelės iki tam tikro lygio skrudinamos siekiant išgauti norimą skonį, tada pupelės malamos ir verdamos.
Kavamedžiai auginami tropinėse ir subtropinėse pasaulio dalyse. Jie auga dideliame aukštyje vėsiame drėgname klimate.
Yra dvi kavos pupelių rūšys: arabika ir „Robusta“. Arabika yra populiariausia rūšis, kuri išsiskiria subtiliu aromatu ir skoniu; „Robusta“ yra daugiau kofeino. Daugelyje kavos mišinių naudojamos abi šios rūšys.
Užaugus ir sunokus raudonoms kavamedžio uogoms jos surenkamos rankomis, tada išimamos ir išdžiovinamos sėklos. Neprinokusios sėklos paliekamos ant medžio bręsti.
Norint išgauti norimą skonį ir išryškinti tam tikras savybes, žalios kavos pupelės iki tam tikro lygio skrudinamos. Yra trys pagrindiniai skrudinimo lygiai: šviesiai ruda, vidutiniškai ruda ir tamsiai ruda spalva. Kuo stipriau skrudinamos pupelės, tuo mažiau jose lieka kofeino.
Išskirtinis, norimas kavos skonis, arba nuolat išliekantis skonis pasiekiamas maišant įvairių rūšių kavos pupeles ir iki skirtingo lygio jas skrudinant. Tai meno forma, kuriai reikia jautrios nosies gebėjimo ragauti ir išlavinto gomurio. Pupelės maišomos derinant individualias jų charakteristikas ir savybes, kurios išryškinamos skrudinant, pvz., kakavos skonį, gėlių aromatą, ryškius skonius ir švelnų rūgštumą.
Idealiai kavai paruošti reikia tiek daug elementų: malimas, temperatūra, ekstrakcijos laikas, kavos ir vandens santykis. Naudodami mūsų automatinius kavos virimo aparatus dėl nieko nesijaudinsite – viskas atliekama spustelėjus vieną mygtuką. Mūsų mechaniniai kavos virimo aparatai padės jumyse pažadinti tikrą baristą.
Espreso viršuje savaime susidaro putelė. Ruošdami kitokią kavą pieną galite pašildyti, suputoti ir suplakti – taip, kaip jums patinka! Geriausią skonį ir tekstūrą išgausite naudodami natūralų pieną – ir būtinai visada naudokite pieną tiesiai iš šaldytuvo.
Kavos pupelės iš tikrųjų yra sėklos valgomų kavamedžio uogų viduje. Žalios pupelės iki tam tikro lygio skrudinamos siekiant išgauti norimą skonį, tada pupelės malamos ir verdamos.
Kavamedžiai auginami tropinėse ir subtropinėse pasaulio dalyse. Jie auga dideliame aukštyje vėsiame drėgname klimate.
Yra dvi kavos pupelių rūšys: arabika ir „Robusta“. Arabika yra populiariausia rūšis, kuri išsiskiria subtiliu aromatu ir skoniu; „Robusta“ yra daugiau kofeino. Daugelyje kavos mišinių naudojamos abi šios rūšys.
Užaugus ir sunokus raudonoms kavamedžio uogoms jos surenkamos rankomis, tada išimamos ir išdžiovinamos sėklos. Neprinokusios sėklos paliekamos ant medžio bręsti.
Norint išgauti norimą skonį ir išryškinti tam tikras savybes, žalios kavos pupelės iki tam tikro lygio skrudinamos. Yra trys pagrindiniai skrudinimo lygiai: šviesiai ruda, vidutiniškai ruda ir tamsiai ruda spalva. Kuo stipriau skrudinamos pupelės, tuo mažiau jose lieka kofeino.
Išskirtinis, norimas kavos skonis, arba nuolat išliekantis skonis pasiekiamas maišant įvairių rūšių kavos pupeles ir iki skirtingo lygio jas skrudinant. Tai meno forma, kuriai reikia jautrios nosies gebėjimo ragauti ir išlavinto gomurio. Pupelės maišomos derinant individualias jų charakteristikas ir savybes, kurios išryškinamos skrudinant, pvz., kakavos skonį, gėlių aromatą, ryškius skonius ir švelnų rūgštumą.
Idealiai kavai paruošti reikia tiek daug elementų: malimas, temperatūra, ekstrakcijos laikas, kavos ir vandens santykis. Naudodami mūsų automatinius kavos virimo aparatus dėl nieko nesijaudinsite – viskas atliekama spustelėjus vieną mygtuką. Mūsų mechaniniai kavos virimo aparatai padės jumyse pažadinti tikrą baristą.
Espreso viršuje savaime susidaro putelė. Ruošdami kitokią kavą pieną galite pašildyti, suputoti ir suplakti – taip, kaip jums patinka! Geriausią skonį ir tekstūrą išgausite naudodami natūralų pieną – ir būtinai visada naudokite pieną tiesiai iš šaldytuvo.
Kavos šampanas, arabikos pupelės išsiskiria įspūdingu sodriu aromatu, o jų skonis – švelnus ir sodrus.
Kavos kofeino karalienė, pupelių rūšis „Robusta“, turi beveik dukart daugiau šios stimuliuojančios medžiagos nei arabikos pupelės. Dėl to ši kava išsiskiria stipriu, šiek tiek karčiu skoniu.
Išskirtiniams gurmaniškiems pojūčiams siūlome išbandyti didžiai vertinamas pupeles, gaunamos iš indonezinio palminio musango išmatų. Šis į mangustą panašus gyvūnas maitinasi kavos uogomis ir tuštindamasis pašalina pupeles iš virškinamojo trakto. Virškinimo proceso metu pupelėms suteikiamas išskirtinis skonis.
You are about to visit a Philips global content page
Continue